onsdag 1 augusti 2018

Summering av juli 2018Portföljens utveckling såg länge lovande ut med en uppgång på 8% när det bara återstod två handelsdagar av månaden. Dessa två dagar kom att bli ganska negativa och utvecklingen landade på 4,5% - strax sämre än index. Jag bryr mig dock inte särskilt mycket eftersom det är en så korts tidsperiod, och att slå index varje månad är inte direkt mitt mål.Vid sammanställningen av min nettoförmögenhet (+68 tkr, eller 3%) upptäckte jag att jag för första gången är över 2,5 mkr, och årsmålet på 3 mkr är realistiskt men svåruppnåt, något jag poängterat tidigare. Jag vill ju inte ta högre risk än vad jag är bekväm med, och för att kunna påverka har jag ju beslutat ett hellre spara minst 30k per månad - utan att dra ner på min konsumtion.Juli blev en ok månad och jag valde att föra över 25 tkr till Nordnet, med amorteringar passerar jag 31 tkr - dvs. helt i linje med planerat.Mindre förändringar har skett i portföljen; Funcom har åkt ut pga. att främst Conan Exiles till en början såg ut att bli en succé men att det kanske inte fungerade långsiktigt lika bra som jag hade hoppats. Istället har jag valt att öka mitt innehav i Catena Media, men även köpt en liten post i Kindred pga. att flera insynspersoner köpte tungt vid rapporten. Den positionen behåller jag nog ett par månader.

Jag såg förresten att jag tappat min tredje stjärna på Shareville efter att ha haft den i drygt två år, men jag får hoppas att den kommer tillbaka snart.Kikar jag på min portföljs resa så känner jag mig oerhört bortskämd. Förvisso att jag för över en ansenlig summa varje månad, men grafen talar sitt tydliga språk och för att hämta lite inspiration kan det vara vettigt att zooma ut lite ibland.

Just i dag faller gaming- och gamblingbolagen ytterligare, det är dessa dagar det känns bra att jag har mestadels investmentbolag som jämnar ut min avkastning något, både i uppgång och nedgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar