torsdag 14 december 2017

Summering av januari 2017

Året fick verkligen en flygande start med en portföljökning på 19,31 %, detta ledde till att jag omfördelat en del kapital från min Sverigeportfölj till mina tre resterande portföljer (Privatpension, Nordenportföljen, och Globalportföljen). Anledningen är att jag har svårt att hitta tillräckligt köpvärda aktier samtidigt som jag sover bättre om nätterna utan att ha för stora positioner i mindre bolag. Jag lär fördela om ytterligare till andra portföljer fram tills dess att jag hittar intressanta case.
Första månaden fick även min nettoförmögenhet att öka med otroliga 11,2 % till 1 879 205 kr med en soliditet på närmare 40 %. Prognosen att nå en nettoförmögenhet på två miljoner under mars månad verkar nu väldigt trolig, och efter det har jag nio månader på mig att nå den tredje miljonen.
I februari skall jag även besöka Nordnet Live för första gången, jag har aldrig varit där förut och har egentligen inga höga förväntningar på evenemanget, men det skall bli intressant att gå dit. Under månaden skall jag även lägga om mitt bolån och jag har därför nollat mina övriga krediter, allt för att få en så bra UC som möjligt. I samband skall jag även se om jag kan öka upp mitt bolån lite, jag har ju trots allt 31 % i eget kapital i bostaden (belåningsgrad på 69 %) och hade velat låna upp några hundra tusen kronor till, allt för att maximera hävstången till förmånlig ränta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar