torsdag 14 december 2017

Summering av april 2017

En något senare månadsuppdatering än vanligt kommer här. Jag brukar skriva dessa helgen efter månadsskiftet men jag var hemma i Göteborg förra helgen och fick inte riktigt tiden att skriva då.
April summerar till en med ungefär samma avkastning som index:
Bostadens värde blev oförändrat denna månad (!), något som dock påverkar mig minimalt eftersom den gått upp så mycket på senaste och att jag vet att den kommer öka i värde mer (eller minska mindre) än medellägenheten i Stockholm.
Som plåster på såren fick jag en nettolön på 47 977 kr vilket jag tror är rekord, eller åtminstone i närheten. Min nettoförmögenhet landade på 2 080 718 kr med en ökning på 84 642 vilket betyder att lönen stod för drygt halva uppgången. Jag noterar även att mina bruttotillgångar för första gången överstiger fem miljoner kronor, samt att min samlade pension passerade 500 000-gränsen.
Jag har även ansökt om ett kreditkort för att kunna föra över hela lönen till Nordnet och låna varje månads konsumtion gratis. Jag hade tidigare ett kreditkort och föredrar att ha ett, men valde att stänga ner det när jag skulle bolåneförhandla senast, allt för att få bästa räntan.
Min kollektivavtalade tjänstepension hamnar tråkigt nog varje år in under Alectas förvaltning. Inget ont om dem, men om de ska förvalta mina pengar i 40 år hade jag gärna sett att jag kunde ha högre andel än 70 % i aktier. Just nu är 70 % aktier max, och resterande är 20 % räntor samt 10 % fastigheter.
Jag känner mig trygg i mina innehav i min aktiva portfölj, jag märker att den blivit allt mer koncentrerad (fem innehav) samt att de röda trådarna är tillväxt, skalbarhet, vallgrav, och konjunkturokänslighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar