Portfölj

Min portfölj kombinerar långsiktigt investerande kryddat med en del riskhöjande småbolag som förhoppningsvis kommer leda till en avkastning högre än indexinvestering.
Information om mina innehav kommer publiceras som separata inlägg som kommer gå att finnas som länkar här så snart de är skrivna. Det är mest för att jag själv skall analysera ännu djupare, men jag tänker även dela med mig av dem för att få konstruktiv feedback.
Investor
+ Ger mig exponering mot stora noterade bolag såsom Atlas Copco, ABB, SEB, AstraZeneca, Wärtsilä, Sobi, Saab, Nasdaq, Electrolux, Ericsson, och Husqvarna. Men också onoterade (stora som små) bolag såsom Mölnlycke Health Care, Aleris, Permobil, och Eton.
+ Hög substansrabatt, även om den tenderar att hålla sig på en hög nivå.
– Låg potential, men förhoppningsvis bättre än index.
Industrivärden
+ Ger mig exponering mot cykliskt såsom SSAB, Sandvik, Volvo, men också mot ocykliskt såsom Handelsbanken, SCA, Essity, och ICA. Även Ericsson återfinns hos detta investmentbolag.
– Mer cykliskt än vad jag föredrar, men å andra sidan behöver inte det vara dåligt.
Swedbank Robur Ny Teknik
Jag har länge imponerats av Carl Armfelt och med sin kunskap kring gaming, gambling, och life science känner jag mig trygg i att låta honom investera en del av min portfölj.
Gladiator
Min andra fond, även här är det snarare en förvaltare jag investerat i snarare än fondens inriktning. Max Mitteregger har ett svårslaget track record, och även om fonden är dyr tror jag inte att jag kommer ångra mig.
THQ Nordic
Ett gamingbolag som jag ser som ett långsiktigt innehav, återigen är det en individ (Lars Wingefors, i detta fall) som jag investerat i. Han har visat sig att ha en ypperlig affärsnäsa och får gärna förvalta en del av min portfölj så länge han fortsätter att prestera.

Catena Media
Optimizer Invest med Henrik Ekdahl Persson har visat sig mycket framgångsrik och med tanke på senaste tidens insiderköp tror jag på en ljus framtid för Catena Media, speciellt med öppnandet av USA samt den nya finansvertikalen.

Aspire Global
Ett gamblingbolag inriktat på både B2B och B2C med white label-lösningar. Jag tycker fortfarande att detta bolag är undervärderat och något underförstått. Tanken är att behålla denna aktie till dess att marknaden värderat upp det något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar