PortföljMin aktieportfölj kombinerar långsiktigt investerande kryddat med en del riskhöjande småbolag som förhoppningsvis kommer leda till en avkastning högre än indexinvestering. Om man vill följa portföljens innehav och utveckling i realtid går det att klicka på Shareville-länken uppe till höger på sidan.
Information om mina innehav kommer publiceras som separata inlägg som kommer gå att finnas som länkar här så snart de är skrivna. Det är mest för att jag själv skall analysera ännu djupare, men jag tänker även dela med mig av dem för att få konstruktiv feedback.
Investor
+ Ger mig exponering mot stora noterade bolag såsom Atlas Copco, ABB, SEB, AstraZeneca, Wärtsilä, Sobi, Saab, Nasdaq, Electrolux, Ericsson, och Husqvarna. Men också onoterade (stora som små) bolag såsom Mölnlycke Health Care, Aleris, Permobil, och Eton.
– Låg direktavkastning
Sampo
+ Ger mig exponering mot bank (främst Nordea) och försäkring (IF och Topdanmark). Två branscher som gynnas av en stigande ränta kombinerad med hög ”stickyness”.
– Osäkerhet hur man klarar den digitala utvecklingen och konkurrensen från mindre aktörer.
Industrivärden
+ Ger mig exponering mot cykliskt såsom SSAB, Sandvik, Volvo, men också mot ocykliskt såsom Handelsbanken, SCA, Essity, och ICA. Även Ericsson återfinns hos detta investmentbolag.
– Låg direktavkastning och ganska cykliskt
Kinnevik
+ Investmentbolag som kombinerar nytänkande med varumärken såsom Zalando (e-handel), Qliro (betalningstjänster), och Betterment (robotrådgivning) med utdelningsbolag som Tele2 och Com Hem. De har även ett stort e-sport-innehav i form av MTG som i sin tur investerat i bl.a. ESL (Electronic Sports League) och Turtle Entertainment.
– Låg direktavkastning, hög risk i vissa investeringar, svårvärderat
THQ Nordic
G5 Entertainment
Catena Media
Stillfront
Aspire Global
Funcom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar