torsdag 1 november 2018

Summering av oktober 2018

Börsen har som alla vet haft en liten korrektion under oktober och det har inte undgått min portfölj heller, min portfölj backade 5% medan OMXS30 backade 7%. Som jag skrev på Twitter tog jag tillfälle i akt och ökade i samtliga innehav i slutet på förra veckan, och sedan dess är vi upp ett par procent åtminstone.

Under gårdagen såg vi lite av ett lättnadsrally och mina aktier pinade på rätt bra uppåt, närmare 3%. Jag kommer under den närmsta framtiden tyvärr inte ha lika mycket tid att följa enskilda bolag som tidigare, och har därför valt att övergå till en mer passiv strategi som även förhoppningsvis kan minska mina courtagekostnader. Mina enskilda aktier såldes därför i går och mitt öde har därför placerats i en kvintetts händer, där varje medlem har visat historisk bra avkastning och mitt hopp är att detta skall fortsätta.

Öresund - Mats Qviberg
Svolder - Ulf Hedlundh
Investor - Familjen Wallenberg
Ny Teknik - Armfelt och Sprinchorn
Gladiator - Max Mitteregger


Eftersom samma innehav återfinns hos flera förvaltare sammanställer jag även hur portföljen ser ut om jag återskapat den själv.


Biotech fortsätter dock vara min största exponering, vilken förhoppningsvis skall vara relativt icke-korrelerad med övriga börsen.Mitt sparande denna månaden blev inte något att hänga i granen, ynka 15 tkr hamnade i sparande vilket tangerar årslägsta i sparkvot på 37%. Anledningen var att jag var tvungen att betala 15 tkr i restskatt med sista betalningsdatum nu i slutet på oktober.I och med korrektionen på aktiemarknaden minskade min nettoförmögenhet med 40 tkr under oktober. Jag har även köpt en klocka vilken jag valt att ta upp under Övrigt med ett värde motsvarande andrahandsvärdet.


1 kommentar:

  1. Snygg sammanställning. Får jag fråga varför du valt att ha så stor viktning i portföljen mot Biotech?

    SvaraRadera