torsdag 1 mars 2018

Summering av februari 2018

Efter ett väldigt starkt januari började februari åt andra hållet. Min portfölj dök som mest nära 12% bara under februari, men avslutade månaden på -6%. Totalt för året är det fortfarande +2% så jag har fortfarande huvudet ovanför vattenytan.


En effekt av att följa bostadens uppskattade aktuella värde är att svängningarna blir ganska stora, och värdet har nu dalat ett halvår i rad från 4 170 tkr i värde till 3 851 tkr, en minskning med drygt 300 tkr som slår direkt på nettoförmögenheten.
Som jag nämnt på Twitter fick sig soliditeten en tillfällig törn när jag ökade upp belåningen en del mitt under raset, för att sedan sälja några procentenheter upp. Ett vågat drag som jag kanske inte bör repetera igen, man kan inte alltid köpa dippen och förvänta sig uppgång, men generellt brukar ju börsen överreagera både på upp- och nedsidan.
Min investeringar tog som tur var inte jättemycket stryk, bara någon dryg procents minskning i och med att jag satte in delar av lönen.
Totalt sett har nettoförmögenheten minskat med 2,2% under februari och landat på 2 247 tkr.


Jag har under ett tag haft för avsikt att minska andelen investmentbolag till förmån för småbolag och februari passade på att erbjuda mig chansen för detta. När jag handlade i februari köpte jag mestadels småbolag (som föll mest) och sålde mestadels investmentbolag några veckor senare vilket resulterade i en mer harmonisk fördelning enligt mig. Den ger mig stabiliteten genom investmentbolag som förhoppningsvis slår index med en viss marginal, samtidigt som småbolag tillför lite avkastningspotential.

Något annat som är otroligt kul är att det händer väldigt mycket på jobbfronten, allt är i princip klart men jag väntar lite med att meddela er om ett eventuellt jobbyte!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar