måndag 5 mars 2018

Jag har sagt upp mig

Som jag nämnde i februarisummeringen händer det lite på jobbfronten för min del. Jag har varit hos min nuvarande arbetsgivare i drygt tre år och känner väl inte att jag är klar där riktigt än, men jag blev utsatt för vad som Don Vito Corleone säger i Gudfadern; "I'm gonna make him an offer he can't refuse". Jag blev kontaktad av en rekryterare för drygt två veckor sedan och allt har gått väldigt snabbt sen dess. Jag skall alltså inte börja leva på utdelningar, sorry för clickbait.

Det som började med några tester på deras kontor en förmiddag blev helt plötsligt en realitet snabbare än vad jag kunde ana. Jag måste ha presterat extremt bra på testen för jag märkte en markant förändring i hur mycket de "ville ha mig" efter förmiddagen hos dem. Sådana här situationer uppenbarar ju sig inte alltför ofta och eftersom tjänsten lät väldigt intressant valde jag att gå vidare, man hamnar ju i en väldigt fördelaktig sits rent förhandlingsmässigt när någon vill ha en så mycket.

I inlägget gällande målen för 2018 (https://borssvensson.blogspot.se/2018/01/mal-2018.html) tyckte jag att det vore rimligt med en löneförhöjning med 17% vid ett eventuellt jobbyte, men det visade sig att jag istället höjer min månadslön med otroliga 50%. Helt overkligt i min värld, men att arbeta i privat sektor ger helt enkelt andra möjligheter än offentlig sektor. Jag är nog inte redo att nämna min kommande arbetsgivare än, men jag stannar inom sjukvården på sätt och vis.

Något som också händer när man har en hög lön är att inkomstpensionen slår i taket, och för att kompensera för detta väljer de flesta arbetsgivare att kompensera med extra tjänstepension. Från att vara 4,5% av din lön ersätts allt över 7,5 inkomstprisbasbelopp med 30%. I runda slängar betyder detta att min tjänstepension tredubblas, och när man dessutom får värdeutveckling på denna (som du inte får på inkomstpensionen) blir detta otroligt viktigt om man vill ha hög pension.

Att jag sedan får dubbla bonusprogram som kan resultera i två extra månadslöner är inte heller fel, samtidigt som jag får en extra semestervecka, dubblat friskvårdsbidrag, och dessutom sparar 80 minuters transporttid per dag (nästan sju timmar per vecka). Ett erbjudande jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, som sagt.

2 kommentarer:

  1. Wow grattis. Härligt skriven text. Man blir glad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är verkligen jag med, smått otroligt :)

      Radera