torsdag 14 december 2017

Summering av mars 2017

Då var det dags att summera årets första kvartal. Det nya året har startat händelserikt, några highlights är:
– Ökat min nettoförmögenhet med 305 896 kr under Q1, dvs. drygt 100 000 per månad. Bostaden står för cirka hälften av uppgången samtidigt och mina investeringar för den andra hälften. Jag har dock fört över hälften av investeringsvinsten till min privata pension (som egentligen är en isk men jag behandlar den som om den vore ett pensionskonto).
– Jag blir relativt ofta uppvaktad av headhunters nu för tiden (ett par gånger per månad), senast i ledet var som Financial Controller på Mycronic, jag valde dock att tacka nej, som vanligt. Dels på grund av att jag stormtrivs på mitt jobb, men också att jag bara varit på min nuvarande arbetsplats i ett drygt år. Det roliga är dock att företaget finns i min aktiva portfölj som är ganska koncentrerad med sju innehav för närvarande. En välskriven och uppdaterad LinkedIn-profil rekommenderas för övrigt starkt!
– I mars månad blev det extremt mycket jobbigt, något som gladeligen kommer tas emot i aprils lönekuvert. Kombinerat med detta har jag även komma på den briljanta idén att ersätta tunnelbana med promenad, så SL-kortet är lagt på hyllan och promenadskorna är på under vägen till och från jobbet.
– Jag har också fått frågan om jag har några favoritaktier bland fastighetsbolag, och det korta svarat är nej. Eller vissa favoriter har jag nog, men jag äger inga. Detta enbart pga. att jag redan har så mycket investerat i min bostad som det är.
Den uppmärksamme har även lagt märke till att det tillkommit en ny, rosa, linje i mitt diagram för nettoförmögenhet. Linjen heter ”Nordnet” och speglar egentligen mina totala bruttotillgångar som förvaltas hos Nordnet, för närvarande är dessa: Aktiva portföljen, Passiva portföljen, Nordenportföljen, Globalportföljen, Privatpension, samt Nordnetpension. Den har legat och pendlat kring halvmiljonen i något halvår och den påverkas en del av värdepappersbelåning som fluktuerar lite månad för månad. Mitt nyårsmål för 2017 är ju att passera en miljon hos Nordnet, ett högt uppsatt mål som kräver en del ansträngning (rent sparmässigt menar jag då, avkastning mässigt är svårare eftersom jag inte vill bli ”desperat” i min jakt på avkastning).
Min privata soliditet har även passerat 40 % för första gången. Här är det ganska svårt för mig att avgöra vilken soliditet som känns bra eftersom jag inte har några riktlinjer, men jag sover förvånansvärt gott om natten, så min belåning måste nog vara godkänd.
Jag och fästmön har dessutom planer på att göra en längre resa (6-9 månader) med start nästa höst. Detta skulle så klart innebära att jag antingen beviljas tjänstledighet eller att jag säger upp mig, inget av dem känns dock väldigt svårt, för om man vill göra en sådan här resa så måste man nästan passa på nu medan man är ung innan man planerar skaffa barn osv. Denna resa är också en anledningarna till att jag ger headhunters kalla handen.
Lite trist att min nettoförmögenhet landade på 1 996 076 kr i slutet på mars, knappa fyra tusen kronor från att ha två miljoner (i mina mått mätt) kr. Vi får hoppas att den passeras snabbare än kvickt eftersom målet för i år är att nå även den tredje miljonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar