torsdag 14 december 2017

Summering av februari 2017

Ännu en månad som läggs till handlingarna. Som vanligt ökar bostadspriserna i mitt område, något som så klart gör en glad, men jag kommer absolut inte bli förvånad den dagen detta vänder. Bara under februari ökade bostadens värde med 23 000 kr, även om det är ett lån kopplat till bostaden är det en ordentlig ökning. Detta kombinerat med amortering ledde att bostadens nettovärde ökade med nästan 29 000 kr.
Min huvudportfölj som tidigare kallades ”Sverigeportföljen” har delats upp i två delar. Eller rent praktiskt har den bytt namn till ”Aktiva portföljen” samtidigt som jag har startat upp ”Passiva portföljen”. Anledningen till detta är att jag, i takt med att portföljen växer, vill fokusera mer och mer på att minimera risken snarare än att maximera avkastningen. Tidigare har jag satt över kapital i mina andra portföljer (Norden- eller Globalportföljen) alternativt min Privatpension. Precis som sistnämnde kommer den passiva portföljen fokusera på investmentbolag vilken är den typ av investering jag tycker passar bäst till ändamålet. De är billigare än fonder samtidigt som de bör slå index över tid.
Inget nytt angående bolånet än, men förhoppningsvis kan jag låna upp mig ytterligare då jag har låst upp 1,3 miljoner i eget kapital i min bostad. Ansökan är skickad och vi får se vad jag får för svar.
Min totala nettoförmögenhet gick från 1 879 205 till 1 925 512 kr, en ökning med dryga 46 000 kr. Min prognos att passera två miljoner under mars kommer nog inte hålla med tanke på att jag skruvar ner risken, men under april månad passerar jag nog denna milstolpe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar